fbpx

Werkwijze

Kennismaking
Wanneer jullie gaan trouwen hebben jullie voor jezelf de datumwaarschijnlijk al vast staan en is het zoeken naar een goede fotograaf begonnen. Jullie kwamen via google, via kennissen of vrienden of een andere manier bij mij terecht. Uiteraard is het belangrijk dat ik beschikbaar ben op jullie dag. Wanneer dit het geval is kunnen we een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek plannen zodat we kunnen kennismaken, kijken of er een klik is en kunnen jullie nog wat vragen op me afvuren en kan ik nog het een en ander laten zien. Jullie kunnen in dit gesprek uiteraard al jullie wensen kenbaar maken.

Bevestiging
Wanneer jullie tevreden zijn over mij als fotograaf en vinden dat er een goede klik is dat word er een overeenkomst getekend en zal na het tekenen van de overeenkomst een factuur gestuurd worden voor een aanbetaling van 25%. Ik overhandig tevens de algemene voorwaarden, het is een formaliteit maar ik ben verplicht deze te overhandigen. Deze bevatten voorwaarden die voor ieder van ons handig zijn

De trouwdag nadert
Na het ontvangen van de overeenkomst en de aanbetaling heb ik jullie datum vast gezet in de agenda tezamen met een datum een maand voor jullie trouwdag. Ik neem op die datum weer even contact met jullie op om weer even een afspraak te maken om de puntjes op de i te zetten v.w.b. mijn aandeel op jullie dag. Is het voor jullie de eerste keer dat jullie trouwen dan kan ik jullie ook nog even helpen met bijvoorbeeld het draaiboek voor die dag.

De trouwdag
Ik zorg altijd dat ik iets eerder aanwezig ben dan de afgesproken tijd, ik zal mijn spullen in gereedheid brengen en kan dan starten met het fotograferen van jullie dag. Ik probeer zo veel mogelijk momenten vast te leggen. Niet alleen jullie maar ook let ik op familieleden, vrienden en ben altijd op zoek naar mooie details. Ik probeer altijd zo veel mogelijk op de achtergrond te werken zodat ik de spontane en mooie momenten zo goed mogelijk kan vast leggen. Tijdens de fotoshoot neem ik iets meer regie in handen. wees niet bang dat je het niet kunt, het is simpeler dan je denkt. Ik probeer het zo spontaan mogelijk te houden. Mocht er een ceremoniemeester zijn dan heb ik vooral daarmee contact en kunnen jullie zonder zorgen lekker genieten van jullie dag.

Na jullie trouwdag
Na jullie trouwdag ga ik met jullie foto’s aan de slag. Per uur dat ik aanwezig ben lever ik zo’n 75 tot 100 foto’s. Dit is een selectie van heel veel meer foto’s die ik allemaal controleer op scherpte, kleur, uitsnede etc. etc. Daar gaat dus heel wat tijd in zitten. ik reken voor de verwerking, afhankelijk hoe druk het is 3 tot 6 weken. Is het wat rustiger zal het eerder maximaal 3 weken zijn, is het wat drukken dan zal het maximaal 6 weken zijn. Merk ik dat ik dit écht niet red dan zal ik jullie hierover contacten maar tot nu toe is dat nog nooit nodig geweest. Wanneer ik klaar ben met de foto’s zet ik deze op een usb stick.Tevens zet ik de foto’s op een website die alleen voor jullie zichtbaar is middels een inlogcode.

Trouwboek
Mochten jullie een boek willen dan kan ik deze voor jullie maken. Ik probeer altijd met jullie het boek zo persoonlijk mogelijk te maken. Je kunt met trouwboeken heel veel kanten op en ik ga graag met jullie in gesprek over jullie wensen hierin. Jullie hebben inmiddels de foto’s op een website staan en alle foto’s zijn genummerd. Ik vraag jullie een aantal foto’s uit te kiezen die jullie zeker in het boek willen. Ik ga daarmee aan de slag en maak een eerste ontwerp en stuur die digitaal naar jullie toe. Hierop mogen jullie nog allerlei op en aanmerkingen maken zodat ik weer verder kan. Dit net zo lang totdat jullie tevreden zijn. Uiteindelijk zal ik het boek bestellen en geef jullie een seintje wanneer deze voor jullie klaar ligt.

trouwfotograaf

GA JE TROUWEN?

Wacht niet te lang met je aanvraag of reservering voor een bruiloft.
Een bruidsfotograaf 6 maanden van te voren boeken is zeker geen uitzondering.

Offerte Fotograaf en Bruidsfotografie